Öregrunds racerklubb (ÖRK) fick inga större intäkter vid entrén till Roslagsloppet i lördags. En bidragande orsak var regnet som sannolikt fick en del från att avstå från att bege sig till området för att se målgången. Normalt sett brukar Roslagsloppet locka uppåt tusen betalande, men nu var det bara ett par hundra.

Infartsmacken i Öregrund har tagit initiativ till en stödinsamling för Öregrunds Racerklubb och uppmanat folk att swisha en peng till klubben.

– Det är väldigt snällt av dem, det har ramlat in en del pengar också. Men jag har inte haft möjlighet att kolla hur mycket, säger Pernilla Ingvarsson som är ordförande för ÖRK.

Klubben har stora utgifter framför allt för säkerhetsåtgärderna som krävs kring Roslagsloppet.

– Båtveckan är den inkomst vi har under året. Vi behöver gå med vinst för att klara av den verksamhet vi har resten av året, bland annat för ungdomar, säger Pernilla Ingvarsson.

ÖRK står dock inte och faller med årets skrala intäkter. Man har en buffert för att klara av en ekonomisk motgång, exempelvis när vädrets makter ställer till det. Men bufferten behöver byggas upp mer, säger Pernilla Ingvarsson:

– Det finns de i klubben som vill att vi ska söka värdskap för VM-tävlingar i Offshore-klasserna 3A, 3B och 3C nästa år. Då måste bufferen se bra ut. Vi har inte haft VM-tävlingar i Öregrund sedan år 2006, så en del tycker att det är på tiden.