Julmarknad på Wallinska gården, 9 december, 11-15

Hantverk står i fokus i from av hembakat, träsnide, kärvar, mistlar och stickat. På Wallinska gården i Enköping. Kaffeservering finns.

Julmarknad på Knutbygården, 9 december, 11-15

Försäljning av hantverk, garn, närproducerat med mera. Det blir underhållning och kaffeservering.

Julmarknad på Gamla macken i Vänge, 9 december, 10-14

Försäljning av julgranar och dörrkransar med mera. Det ordnas även lotterier. Behållningen går oavkortat till Lions hjälpverksamhet.

Missionskyrkan i Uppsalas julmarknad, 9 december, 11-14

Försäljning av hembakat bröd, saft, sylt och godis. Här finns också julblommor, hemstöpta ljus och handarbeten, lotterier.

Julmarknad på Hava Skafferi & Salonger, Uppsala, 9 december 11:30-16:30

Delikatesser, hantverk, konst, design, smycken och inredning. Tomtenissen håller i fiskdamm för de små kl 12-13.

Jul i Knivsta 9 december 12-18

Här finner du den årliga julmarknaden med tomteorientering där du för 30 kronor kan köpa en karta och hitta en påse från tomten. Under dagen hålls barnens lucia och under kvällen ett större luciatåg som avslutas med konsert.

Julmarknad i Lövstabruk 9-10 december 11-17

Ateljéerna är öppna, värdshuset serverar julbord och det finns möjlighet att testa ponnyriding, eller smide. Det hålls även julvisningar av herrgården. Under söndagen blir det advetnsmusik av San Lönnqvist.

Julmarknad på Biskops Arnö 10 december 10-16

I den gotiska salen finns hantverkare från orten och utställare. I herrgården sker det julpyssel och ansiktsmålning och det sjungs musiksånger. Ponnyridning finns för de små för 25 kronor. Det går även att boka julbord.

Julmarknad i gamla Uppsala 10 december 11-16

Försäljning av hemslöjd och inläggningar, lotteri, musikunderhållning och varmkorv. OBS endast kontanter.

Schysst jul i Uppsala 16 december 11-16

Julmarknaden där du kan handla julklappar som bidrar till en rättvisare handel och hållbarare värld. Allt som säljs är fairtrade, ekologiskt eller på annat sätt bidrar till hållbar utveckling.

Sigtuna julmarknad 3, 10 och 17 december 11-16

Under de tre första adventssöndagarna pågår Sigtunas traditionella julmarknad där stadens mysiga gator lyses upp av julkänslor.

Steningen Julmarknad 18-23 december 11-18 (10-17 helgen)

Sveriges förmodligen största julmarknad på 1500 kvadratmeter i Steninge slottsby som är öppen varje dag veckan före jul.