Enligt polisens presstalesperson hörde vakterna vid Birger Jarl flera skott och larmade polisen vid 23.30. Efter beskjutningen ska en maskerad man ha synts springa mot Fyrisån, från Munkgatan där bilen stått parkerad.

– När platsen undersöks ser man en bil vid Svandammen med skotthål och tomhylsor. Ingen person ska ha blivit skadad, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Händelsen utreds nu som hot mot tjänsteman och bilen har tagits i beslag för undersökning.

Artikelbild

| Johan Lindh, delägare.

Birger Jarl utsattes för två granatattacker 2015 men delägare Johan Lindh menar att det har varit lugnt runt klubben en längre tid. Han är också försiktig med att dra slutsatser från gårdagens händelse.

– Det är för tidigt att säga vad det beror på, om det är någon galning eller vad det kan vara. Vi behöver mer information innan vi kan dra någon slutsats. Det har inte varit något mot oss, snarare tvärtom, den här sommaren så det är lite märkligt att det här händer nu.

LÄS MER: Skärpta straff för granatattacken mot BJ

LÄS MER: Fängelse för granatattacken mot BJ

Påverkar det här era öppettider på något sätt?

– Nej nej, det här hände i går innan vi öppnade, vi öppnar rätt sent. Det här ändrar ingenting. Vi kör på som vanligt, säger Johan Lindh.

– Vakterna tar emot hot i någon form varje kväll. Vi jobbar med det hela tiden och har en dialog med vakterna. Samhället ser ut så i dag.