Under onsdagen rapporterade UNT att Jensens grundskola i Uppsala nekade en kille att vara lucia eftersom det inte följer traditionen - trots att eleverna själva fått rösta.

LÄS MER: Kille får inte vara lucia på skolan

På Facebook har UNT:s läsare reagerat på händelsen och många läsare håller med skolledningen - traditionen ska följas:

Här är några exempel:

"Ja helt rätt. Vad är vitsen med traditioner om man ändrar på dem?"

"Lucia är en fin tradition där just tjejerna har fått vara i centrum och ta plats. Låt det förbli så att tjejerna för en gångs skull får stå i rampljuset."

En annan läsare skriver:

"Traditioner ska vi värna om och bevara! Varför har vi traditioner om de inte är traditionsenliga? Skolan gjorde helt rätt! Lucia är en tjej."

"Skolan gjorde helt rätt!"

...samtidigt som andra läsare anser att man inte ska fastna i gamla traditioner:

"Klart en kille kan vara lucia. Trodde vi hade kommit längre än så. Män har traditionsenligt haft högre lön än kvinnor, ska vi hålla fast vid den traditionen också?"

Så här skriver en annan läsare:

"Personligen tycker jag inte det ska spela någon roll om det är en tjej eller kille som är lucia… Vi lever väl inte på stenåldern?"

Tongångarna fortsätter i samma anda:

"Låt honom vara lucia. Enklast vore det om vi lade ned allt sådant här och började fira ljusets återkomst i december i stället."

"Nej, skäms på er i skolledningen! Gör om, gör rätt. Och passa på att ersätta er själva på samma gång."

...och vissa är förvånade över att diskussionen inte börjat förrän nu:

"Är inte det mycket traditionella tjafset om tomtar, pepparkaksgubbar och om en kille kan vara lucia ovanligt sent i år? Eller är det bara jag som har missat det?"

En läsare ifrågasätter hela omröstningsförfarandet:

"Det stora felet är väl att skolan fortfarande har omröstning bland eleverna om vem som ska vara Lucia. Sådana omröstningar förfaller lätt till popularitetskampanjer och mobbingtendenser."

LÄS MER: "År 2017 borde väl en lucia kunna vara – ja, verkligen vem som helst"