Uppsala hyllade det allsvenska avancemanget

Exakt en vecka har gått sedan IK Uppsala blev klart för allsvenskan 2020. På söndagen hyllades laget av kommunen och fans.

IK Uppsala Fotboll firade det allsvenska avancemanget i centrala Uppsala under söndagen.

IK Uppsala Fotboll firade det allsvenska avancemanget i centrala Uppsala under söndagen.

Foto: Thomas Lindblom

Fotboll2019-11-03 18:33

På Forumtorget i centrala Uppsala fick IK Uppsala hyllningar för förra helgens sensation, när laget tog sig till allsvenskan efter seger i en helt avgörande match borta mot Hammarby. På Forumtorget hyllades laget av företrädare från Uppsala kommun och ett antal fans på plats.
– Det känns fint att bli hyllade, framförallt för tjejerna. Det var en vädligt speciell upplevelse för en vecka sedan, säger Uppsalas ordförande Linda Zillén. 
Men trots att vecka har gått så har det fortfarande nog inte riktigt sjunkit in hos spelarna i laget vad de har "ställ till med". 
– Om jag ska vara ärlig, så har man nog inte riktigt förstått det ännu. Man är helt överlycklig, säger lagkaptenen Agnes Nyberg. 
Men nu börjar både spelare och klubb rikta in sig på allsvenskt spel. 
– Det är bara att börja tagga igång. Det här är något som jag drömt om länge. Och att få göra det med Uppsala känns helt magiskt. Träningarna inför nästa säsong kommer kännas väldigt lätta, säger Agnes Nyberg. 
Linda Silléns jobb är främst att öka Uppsalas intäkter och omsättning inför vad som komma skall. 
– Vi har fått en väldigt fin spontan respons av samarbetspartners. Det är stort intresse. Och det är framförallt det som jag jobbar med just nu. Att prata med sponsorer. Jag har tidigare sagt att vi måste upp en miljon i omsättning, och i framtiden mer för att bli en stadigvarande förening i allsvenskan, säger Linda Zillén. 

En del suppportrar hade tagit sig till Forumtorget för att hylla sin favoriter.
En del suppportrar hade tagit sig till Forumtorget för att hylla sin favoriter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!