Lina Sjöberg klar för VM-final

Trots stukade tår och mindre optimala förberedelser är Lina Sjöberg klar för en ny VM-final i dubbel mini-trampolin.

Lina Sjöberg är klar för en ny VM-final i dubbel mini-trampolin.

Lina Sjöberg är klar för en ny VM-final i dubbel mini-trampolin.

Foto: Staffan Claesson/arkiv

Gymnastik2019-11-28 19:43

Uppsalagymnasten Lina Sjöberg får möjligheten att försvara sitt VM-guld i DMT på söndag. Detta efter att hon tagit sig till final vid VM i Japan. Men det var med visst besvär. Stukade tår gjorde att hon inte kunde träna på sina kombinationer på plats i Japan dagarna före kvalet. Lina Sjöberg kunde inte köra sina tävlingskombinationer förrän på förträningen inför kvalet. Men till slut klarade hon det på rutin. 
Med 70,000 poäng placerade hon sig direkt i topp, och den positionen har hon inför söndagens final. 
–  Det var 100 procent i dag. Jag är imponerad, säger förbundskaptenen Jenny Söderlund om Linas insats. 
 

Lina Sjöberg kvalade även i vanlig trampolin. Trots en bra och stabilt genomförd tävling, så tog hon sig inte till semifinal, vilket var hennes målsättning innan hon åkte till VM. I kvalet var hon två ynka poäng under sitt personliga rekord. 
Nu väntar VM-final i DMT på söndag, och då kan hon förvara sitt guld från VM förra hösten. På herrsidan tävlade Jonas Nordfors i DMT och efter ett poängavdrag hamnade han utanför finalen. 

Fakta

Lina Sjöberg är en av Sveriges främsta gymnaster som under 2017 tog SM-guld i DMT (dubbel minitrampolin), slog nytt svenskt rekord i grenen, blev trea i World Games i Polen och trea på VM. Hon blev dessutom första kvinna i världen att göra en trippelvolt i grenen. Under 2018 blev hon efterlängtad världsmästare inom dubbelminitrampolin, en framgång som fortsatt med nya SM-guld och deltagande i European Games under 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!