Shkodran Maholli värvades till Sirius från Häcken i somras och gjorde under lördagen sin fjärde start för den blåsvarta klubben sedan ankomsten. Det slutade med stor succé då anfallaren låg bakom alla tre målen i vinsten mot bottenlaget.

– Vi tar tre oerhört sköna poäng efter att vi gör ett tidigt mål och kan ligga lågt och kontrollera matchen. På slutet måste de gå framåt och det öppnar upp ytor för oss att gå framåt, säger Shkodran Maholli.

Först spelade anfallaren fram till Elias Andersson ledningsmål när han tog sig loss på vänsterkanten och fick in bollen i straffområdet där yttern dök upp och sköt in 1–0 redan efter nio minuter.

Artikelbild

| Målsättning. Efter lördagens seger har Sirius 33 inspelade poäng.

– De tryckte ned oss en stund i andra halvlek men skapade inget farligt. De hade några skott utifrån men inget som riktigt oroade, säger Shkodran Maholli.

I den andra halvleken tryckte Halmstad på för en kvittering men då klev Maholli själv fram och hamnade i målprotokollet. Först sköt han in 2–0 från distans och fastställde slutresultatet med ett distinkt avslut.

– Jaggick inåt i planen och fick en bra träff så att bollen satt i mål. Det var riktigt skönt att göra mål och efter 0–2 var det game over för dem, säger Shkodran Maholli.

Halmstad är ett motstånd som Maholli känner väl eftersom han har fått sin fotbollsuppfostran i klubben, vunnit SM-guld för juniorer med U19-laget och gjorde sin allsvenska debut med föreningen 2011 mot Kalmar.

Artikelbild

– Det var speciellt att komma hit och lite pirrigt innan matchen började. Jag känner mig hemma här efter att ha tillbringat elva år i klubben, säger Shkodran Maholli.

Han lämnade Halmstad 2015 och spelade i Åtvidaberg samt Häcken innan han kom till Sirius i somras. I lördagens möte hade anfallaren delar av sin familj på läktaren när han segern till Sirius och fast Halmstad under nedflyttningsstrecket.

Artikelbild

| Vinst. Sirius tog sin nionde seger för säsongen när Halmstad besegrades.

– Det var skönt att studsa tillbaka direkt på det sätt som vi gjorde med tre mål och en hållen nolla, säger Shkodran Maholli.

Detta var Sirius nionde seger i allsvenskan och efter 19 omgångar har laget tagit 33 poäng. Därmed närmar sig Sirius sin målsättning för säsongen på 36 inspelade poäng och är en seger ifrån målet.

I nästa omgång ställs Sirius mot IFK Norrköping på hemmaplan – ett motstånd som de blåsvarta besegrade med 2–0 förra gången lagen möttes.