Det var i början av den andra perioden som Almtuna hade pucken i egen zon och skulle spela ut den. William Quist var inte puckförare i det läget, men den studsade fram mot honom när Hutchings satte in en tackling mot huvudtrakten.

Quist föll som en klubbad oxe och gled på rygg mot långsargen.

Ingen verkade uppfatta vad som hände. Varken tränare eller spelare reagerade. Inga tv-bilder fångade situationen – i början ...

– Han fick en kraftig hjärnskakning och ett jack vid tinningen på höger sida. Han var helt väck och när han vaknade frågade han ”var har jag vart?” säger Marcus Ragnarsson, tränare i Almtuna, på telefon från Umeå.

Tv-bilderna kablades ut senare från händelsen och det ser ut som en vårldslöst tackling som borde renderat i ett straff – kanske fem minuter.

– Jag pratade med deras tränare (Joakim Fagervall) efteråt som hade sett vad som hände och som inte tyckte att det var något, säger Ragnarsson, som inte hade sett bilderna från matchen som UNT refererar till.

– Jag såg bara att han (Quist) låg i luften och att domarna inte tyckte att det var någon ful tackling, säger Almtunatränaren.

Matchen då?

Björklöven hade mest puck och vann skottstatistiken med 39–18, men faktum är att Almtuna skapade lika många – eller kanske fler – riktigt heta chanser som Löven. Almtuna behöver inte be om ursäkt för poängen.

– Något skönspel var det inte. Vad ska jag säga? Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom dom fick stryk med 6–1 hemma mot Västervik senast. Jag tycker ändå att vi växte in i matchen, säger Ragnarsson.

Efter första perioden stod det 1–1, ett rättvist resultat så långt. Perioden var jämn både när det gäller spelet och chanserna.

Björklöven dominerade totalt de första tio minuterna av den andra perioden. 2–1 för hemmalaget hängde i luften – och just då kom 1–2 ... Det var Ludvig Nilsson som var sist på pucken efter en läcker spelvändning.

Almtuna försökte stänga matchen i den tredje perioden och lyckades skapligt med det. Dock skapade Björklöven några vassa målchanser, bland annat ett ribbskott av Alex Hutchings.

– Vi vann inte tillräckligt många närkamper och fick ingen längd på anfallen, men ändå tra vi tre poäng här uppe, det är bra, säger Ragnarsson.

Precis som i den andra perioden väntade många på 2–2 när Albin Carlson (av alla!) gjorde 1–3 mitt framför kassen. Visserligen reducerade Björklöven omgående men laget var aldrig riktigt nära att ta poäng.

Nu har Almtuna fem poäng upp till serieledande Timrå – med en match mindre spelad. Vem trodde det efter snart halva serien?