Svaret blev ganska glasklart: alldeles utmärkt. Och varför tvivlade man egentligen. Ett lag som bara i år klarat av mängder av skador, en försäljning av Kingsley Sarfo och en flytt till Gävle, ja … det är klart att man klarar av att studsa tillbaka efter en dålig match i serien.

Shkodran Maholli. Anfallaren var inte nöjd, som alla andra, efter insatsen mot AIK i söndags. När Maholli blev utbytt på Studenternas slog han nästan sönder plexiglaset i avbytarbåset i frustration. Mot sitt gamla lag tog han revansch precis som hela Sirius. Mahollis insats var smått fenomenal. Vändningen innan han spelade fram Elias Andersson till 1–0 och sedan de båda drömmålen mot slutet. Maholli är sommarens klart bästa värvning i allsvenskan hittills.

Och det är inte utan att man undrar hur Micke Stahre känner sig nere på Hisingen. Häcken värvade Maholli dyrt, men sedan ansågs han inte hålla måttet. Ja, ni läste rätt. Inte en enda start blev det i Häcken innan han släpptes till Sirius för en billig penning. Resten är, som man brukar säga, historia. Det är också ytterligare ett bevis på Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs förmåga att tända nytt liv i spelares karriärer. Sirius skyttekung Moses Ogbu ansågs till exempel inte hålla för spel i Jönköping innan succén när han kom tillbaka till Sirius. Tränarduon ser det andra inte ser och allt som oftast blir resultatet bra.

Sommarfönstret är stängt och jag tycker faktiskt att Sirius ser bättre ut än innan. Man har fått in två producerande startspelare i Elias Andersson och Shkodran Maholli och har både Sam Lundholm och nye Zackarias Faour på tillväxt. Lägg till att man har sköna miljoner på banken efter Sarfo-affären och släppt en tung lönepost i form av en orörlig Dragan Kapcevic. Sirius tappade visserligen sin bäste individuella spelare, men som lag står man sig starkare och det känns som att man kan avgöra matcherna på flera olika sätt under hösten.

Segern mot Halmstad innebär ytterligare ett steg på vägen mot de där 36 poängen som är Sirius officiella mål för säsongen. Kontraktet är dock redan säkrat som jag har skrivit tidigare och nu handlar det om en toppstrid och Europaplatser. Sirius har kanske inte den högsta nivån av topplagen, men man har en jämnhet som jag tror samtliga lag utom Malmö FF gärna skulle ha. Man förlorar väldigt sällan fotbollsmatcher och det gör laget till en utmanare om Europa. Den allsvenskan resan började i Halmstad, resan mot Europa fortsatte på samma ställe.