Rospiggarna och Smederna är två av lagen som gör upp om tabellens två främsta positioner under hösten. Det törs vi slå fast efter onsdagkvällens batalj, som bjöd på tuff och tät racing i 15 heat. Smederna började matchen bäst - och det krävdes att hemmakaptenen Andreas Jonsson fick kliva in och ta tag i taktpinnen för att vända på matchbilden.

Jonsson vann det fjärde heatet och såg till att Rospiggarna reducerade Smedernas ledning till 8-10. Det tände hemmalaget som började hitta rätt i starterna. Jonsson fortsatte också att leverera. Han tog flera viktiga poäng för hemmalaget, där hans enpoängare i det 13:e heatet blev direkt matchavgörande, när han styrde in poängen med knapp marginal till smeden Niels-Kristian Iversens framhjul.

– Det var tufft i kväll. Smederna kör bra här, det var lite slutspel över matchen. Ingen gav bort någonting, vi fick kämpa för poängen, säger Andreas Jonsson, som tog elva poäng i matchen.

Men lakaptenen vill också se en uppryckning av laget för att de ska kunna fajtas om den ädlaste medaljen i höst.

– De är i bättre form än vad vi är. Hela deras lag kör bra nu. Det ska bli skönt med ett litet brejk nu. Vi måste hitta tillbaka till där var i början av säsongen, då vi var grymt bra, säger Andreas Jonsson.

Jonsson tror att Smederna och Rospiggarna kan mötas igen. I en SM-final.

– Jag tror definivitvt att det här kan vara två finallag. Men just nu fungerar det inte riktigt som vi vill att det ska göra, säger Jonsson.

Jonsson fick också beröm av lagledaren Mikael Teurnberg.

– Han gjorde en riktigt bra match, och tog en jäkligt viktig poäng i heat 13, säger Mikael Teurnberg.

Teurnberg var nöjd med att laget kunde komma tillbaka så snabbt efter den bleka insatsen i Eskilstuna - men fick samtidigt inte det svar han ville ha på reservplats.

– Nej, det är ju inte så man står och hoppar jämfota när man ser Hansen i de här två matcherna. Vi får se om det blir ändringar till nästa match, säger Mikael Teurnberg.

Ett annat problem för Teurnberg just nu är också Jacob Thorssells form. Det blev tre nollor för Thorssell innan han blev överställd i sitt fjärde heat.

– Ja, vad ska man säga, det är tungt, och man lider med honom. Det är något vi måste försöka lösa, säger Mikael Teurnberg.

Trots att det blev seger så halkade Rospiggarna ned en placering i en knallhård tabell. Dackarna passerade i kraft av bättre förarpoäng. Det gör att Smederna leder, före Dackarna och Rospiggarna. Där samtliga tre lag har 16 poäng.