Huset ligger söder om Uppsala på halvön Skallan, alldeles norr om Krusenbergs herrgård.

Bygget stod klart 2013/14, men vägen dit kantades av bekymmer. Tidigare hade det legat ett litet hus på halvön, byggt redan 1909. Men när bygglov söktes för en rejäl lyxvilla med takterass och integrerad hamn och som skulle gå strand till strand knorrades det inom Knivsta kommun. Bygg och miljönämnden var inte enig i sitt beslut om bygglov.

LÄS MER: Spektakulärt bygge väcker frågor

Artikelbild

| Huset (inzoomat) ligger på Skallan, en halvö som sträcker sig ut mot ön Flässjan i Ekoln. Krusenbergs herrgård ligger alldeles nära. Länsväg 255 skymtas i övre högerkant.

Under byggnationen schaktades sten och grus ut i vattnet, vilket gjorde att kommunen beslutade om vite på 150 000 kronor per månad om inga åtgärder vidtogs. Beslutet överklagades i flera instanser utan framgång. Huset bytte sedan ägare. Björn Enskär, ledamot i bygg- och miljönämnden, sade 2014 till UNT att "det kan vara ett skenavtal för att undkomma vitet, men sånt är ju alltid svårt att veta".

Nu har villan sålts för 30 450 000 kronor. Köpet blev klart i december i fjol. Huset ståtar förutom med yppersta strandläge även med 750 kvadratmeter boyta. Kvadratmeterpriset landar på 40 600 kronor.