Dessvärre är vår balkong väldigt rymlig

Tina Lövrander är lokalredaktör i Knivsta och har det stökigare än vanligt just nu.

Tina Lövrander är lokalredaktör i Knivsta och har det stökigare än vanligt just nu.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Krönika2019-11-23 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra helgen var en god vän på besök. Hon har komplex för hur deras hem ser ut och blev upprymd när hon kom in i vår lägenhet. Vi brukar också ha det stökigt och ostädat, men nu är det värre än vanligt. Extremt faktiskt. Det beror på att balkongerna i vår bostadsrättsförening renoveras. Vårt skjul med krukor, jord och bråte står nu mitt i vardagsrummet och trätrallen och balkongmöblerna är instuvade i köket. Balkongrenoverarna har lovat att vara färdiga strax före jul, men det vet man ju hur det brukar vara med tidsplaner. Arbetet är redan försenat. Vi får nog sikta in oss på att fira jul någon annanstans i år.

Tina Lövrander, lokalredaktör i Knivsta, som firade jul hemma för första gången i fjol.

1) Körkonsert. Vokalensemblen Gaudio sjunger konstmusik och visor i Helga Trefaldighets kyrka kl 16.

2) Medmänsklighet. En kväll med musik och poesi till förmån för hemlösa som besöker Mikaelsgården. Mikaelskyrkan, Skolgatan 24, kl 18.

3) Foto. Sista chansen i helgen att se Lu Yangs och Christian Houges bilder på Fotografiska i Stockholm. Öppet 09–01.

Dagens rätt

Vit fisk med gräddsås och ärtor

4 portioner. Salta och peppra 4 tinade filéer kolja, sej eller torsk. Fräs ½ finhackad gul lök med en 1 matsked färsk hackad timjan (eller 1 tsk torkad) i en djup stekpanna. Vispa ihop 3 dl mellangrädde, 1 tsk dijonsenap och 1 msk fiskfond (eller drygt ½ finhackad fiskbuljongtärning). Rör ihop det med löken. Lägg i fisken. Sjud några minuter på låg värme under lock tills fisken är klar. Servera med lättkokta ärtor och kokt pressad potatis.