Nervositeten är nu tillbaka igen

Foto: UNT

Krönika2019-10-01 04:00

Det var en gång i tiden som jag knappt klarade av att se vissa matcher  - live eller på TV - som mina barns lag eller favoritlagen spelade. Jag ville då helst försvinna in i ett vakuum utan att vara gripbar på något sätt i ett par timmar och sedan bara få resultatet serverat rakt över disk. Onödig nervositet var troligen orsaken, trots att jag i de flesta fallen visste utfallen och att det skulle bli positiva resultat.   

Det här växte bort, men nu har det kommit tillbaka igen. Sonen spelar numera collegefotboll i USA och nu är den här känslan tillbaka när det är dags att slå på TV:n och kolla på en match. I dag handlar det om nervositet då jag saknar kunskap och ännu inte vet riktigt vilket kvalitet sonens lag håller i förhållande till andra lag. Men den här känslan kan även infinna sig när Manchester United spelar. Den kära idrotten kan vara jobbig ibland. 

Dagens tre tips

1Konsert. Uppsala kammarsolister bjuder på musik av de tre 1800-tals kompositörerna Emilie Mayer, Ethel Smyth och Valborg Aulin. 19.00. Tingshuset, Enköping.

2Teater. På stadsteatern blir det en hyllning till kärleken och dess irrfärder i föreställningen Cyrano. 18.00. Uppsala stadsteater.

3Utställning. I Enköping får unga arkitekter komma med förslag till hur Myranområdet ska se ut. Nu ställs förslagen ut.10.00. Enköpings stadsbibliotek.

Panerad fisk

Ta sex stycken torskfileér som var och en doppas i vetemjöl, två vispade ägg och pankoströbröd. När detta är gjort läggs filéerna i en stekpanna. Stek dem till de får en lagom krispig yta. När de är färdigstekta, låt dem vila ett kort tag. Därefter droppar du lite citronsaft på dem.

Koka och skala potatis så att det räcker till fyra personer - cirka 20 potatisar. Servera med en trevlig aioli och sallad. 

Karta: uppsala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!