Barn och unga Den lilla prinsen

Reginateatern

7/10 Den arabiska teatern ger en av världens mest populära berättelser. Den handlar om prinsens möte med kungligheter, talande ormar, blommor, en rädd räv och en människa som äger stjärnorna. Pjäsen spelas på arabiska och översätts till svenska med hjälp av textmaskin.

Artikelbild

Cloudboy

Bio

7/10 Niilas bor med sin pappa i Belgien och är inte förtjust över att resa till sin mamma och hennes nya familj i Lappland. Han är blyg, känslosam och tillvaron i norra Sverige blir den resa han inte kunnat drömma om när han öppnar sig för sin syster, Suna.

Busig

Gottsunda

16/10 Busig är en jättestor scenkonstfestival för barn och unga 2-26 år. Varje dag mellan 16 till 21 oktober visas flera föreställningar inom dans och teater och allt är gratis. Årets tema är Hemma och målet är att alla ska känna sig hemma. Spelplatserna är Gottsunda dans- och teater, kulturcentrum och Treklangen. Ta chansen och upplev Busig! Det kan dröja tills nästa gång.

Nusse-kudden

Den lilla Teatern

22/10 Teater Kalle är galen i sin Nusse-kudde. Han fick den när han var liten och den har följt honom hela livet, till dagis, i lumpen och när han blev kär. Men på ålderdomshemmet blir det problem. Teater Da Capo ger en föreställning om trygghet, tröst och ömhet.

Teckna serier

Stadsbiblioteket

30/10 Serietecknare Mirelle Eriksson som vann Uppsala comix serietävling 2015 med serien Blot håller workshops under höstlovsveckan. En för åldrarna 8-10 år och en för 11-12 år,

Babblarna - Första musikalen

Fyrishov, hall A

30/10 Babblarna är musikalen om kärlek, omtanke, om mod och om att annorlunda är bra. Publikens roll är att ihop med robotflickan Klonk trolla fram alla Babblarna. En musikal för barn i åldrarna 2-5 år.