Plötsligt insjuknar intervjupersonen Alexia Kafkaletos yngsta dotter, drygt ettåriga Corinne i leukemi. Så startar avsnitt 139 i podden ”Under huden”. För oss lyssnare förklarar Kakan Hermansson att det kommer att gå bra.

Till en början känns det onödigt, men efter att ha lyssnat på mammans berättelse förstår jag varför programledaren griper in. Hon vill att vi ska klara att lyssna på den tunga berättelsen och vi kan andas ut; den lilla flickan lever.

Kakan Hermansson är en megakulturell person, inte minst som konstnär, skådespelare och programledare. Det visar sig också att hon har en liknande cancererfarenhet. Hennes yngre syster fick cancer när hon var 16 år, och poddavsnittet utvecklar sig till ett innerligt och tillitsfullt samtal mellan två personer som delar en upplevelse av allra sorgligaste slag. Det är omöjligt att inte bli berörd.

Som journalist är jag van att ha en neutral roll och steppa tillbaka men en podd är inte nödvändigtvis journalistik och Kakan lyckas både ta plats och samtidigt släppa fram sin intervjuperson. Det är bra gjort.

I ett annat uppriktigt avsnitt berättar fitnessfeministen Sara Dahlström om hur hon drabbades av cancer som ung och om sitt annorlunda liv efter behandlingen.

Men det är verkligen ingen sjukdomspodd. Kakans urval av gäster har stor bredd, allt från artister som Linnea Henriksson, Sarah Klang, Oscar Zia och Molly Sandén till endometriosdoktorn Anna-Sofia Melin.