Konstvisning för småbarn

Bror Hjorths hus

13/9 Björn Brusewitz ställer ut grafik och skulptur på Bror Hjorths hus i höst. Barnguidningen med efterföljande verkstad är anpassad för barn

Artikelbild

| Hur skapar Nina Hemmingsson sina serier? Det är utgångspunkten för en familjelördag på konstmuseet.

0–6 år med vuxen. Eventuella storasyskon är också välkomna.

Mamma ska räddas/Pelastetaan äiti

Den Lilla Teatern

14/9 Finskspråkiga/tvåspråkiga Teatteri Sydänkäpy kommer till Den Lilla Teatern med en äventyrssaga om Flickan, som räddar sin mamma som blivit fånge hos Blå. Med hjälp av tio karaktärer leds publiken genom öknen, havet och bergen, i en berättelse om mod, glädje och att kunna påverka fast man är liten. För barn från 4 år.

LasseMaja och Hamletmysteriet

Uppsala Konsert & Kongress

21/9 Lasse och Maja har tagit ledigt från sin detektivbyrå för att hjälpa till med teaterpjäsen ”Hamlet”. Men mitt i repetitionerna händer det förstås – en kungakrona försvinner och Lasse och Maja måste återigen agera detektiver. Vem är tjuven? En föreställning för barn upp till 11 år.

Rita en serie

Uppsala Konstmuseum

21/9 Konstmuseets familjelördag har serietema. Med utgångspunkt i Nina Hemmingssons utställning ”Smällen” pratar besökare och konstpedagog om Hemmingssons sätt att rita serier och sedan får man skapa egna serier.

Igelkotten och mullvaden

Den Lilla Teatern

29/9 Igelkotten och Mullvaden gillar varandra, men ibland kan det vara jobbigt att vara så olika. En är taggig och snabb, medan den andre är mjuk och långsam. Dockteatern Tittut spelar en berättelse av barnboksförfattaren Anna Höglund för barn 2–6 år. Regi Ingalill Ellung.