Jag lyssnade på ”Margarinet” på tåget och inte förrän vi rullade in på Stockholms Central märkte jag regnet mot rutan. Innan dess var jag uppslukad av kocken Siri Berje, utbildad på Grythyttans restaurangskola, och hennes medpoddare, Frida Lund, hobbykock med mat-blogg och -instagramkonto.

Och låt er inte luras av titeln, ”Margarinet”. Även smörälskande hipsters kan lyssna, bra att veta är förstås att Siri och Frida har en förkärlek för vegomat.

Hittills finns sex avsnitt gjorda och i avsnitt 4: ”Levla upp din partymat” får lyssnaren en massa bra och superaktuella tips; det är ju så här års som bufféerna slår rekord.

Och enkelt är det inte att sno ihop en buffé för säg 30 personer. Den våndan förstår Siri och Frida och levererar smarta tips: som att strössla med ätbara blommor - penséer är både billiga och lätta att få tag i. Att lägga upp maten på fat istället för skålar gör buffén vackrare och faten får gärna inköpta på second hand. Att servera många såser och röror ger att lyxigt intryck är de helt överens om. Liksom att ha en mycket bröd, en massa olika toppings, som zest och hackade nötter, och undvika att laga alldeles för mycket mat och köpa för dyra ingredienser. Och så där håller de på.

De här tipsen hade jag gärna velat ha när jag stod där i upplösningstillstånd och skulle laga en buffé till min dotters studentfest. Men mattips kan man aldrig få för många av och ”Margarinet” fick mig att vilja bjussa lite vänner på buffé på gården under de lila syrenerna.

Ibland är poddar sjukt inspirerande.