– Här i Håbo är folk lite mer företagsamma och framgångsrika än i många andra kommuner, inledde regionchefen för Svenskt Näringsliv Uppsala , Anna-Lena Holmström, sitt invigningstal.

Hon fortsatte med att berätta att företagen i Håbo sysselsätter 3 820 personer och att dessa tillsammans betalar 970 miljoner i skatt - en siffra som de lyssnande åhörarna gärna applåderade.

Det första besökarna mötte när de kom in i mässhallen var dock inget företag utan många olika representanter från Håbo kommun, som informerade om diverse saker. Pelle Johansson, vaktmästare i simhallen, berättade exempelvis om att även Håbo behöver en ny simhall och att man påbörjat planeringen.

Artikelbild

| Samanta Straume, Ellen Karlsson och Milena Merkulova hade fullt upp. "Vi samlar godis och annat. Vi har testat lite olika tävlingar och sånt", berättade de.

– Det är ju i ett tidigt skede men vi får inte komma i en situation där vi måste riva den gamla innan vi kan börja bygga en ny, förklarade han och lät besökarna få lämna synpunkter om saken.

I Peter Spolares monter står Susanne Norén och småpratar med Anna-Lena Karlsdotter på Håbohälsan. De är eniga om att en företagsmässa är bra på flera olika sätt.

– Det är bra att komma ut och träffa gamla och nya kunder, sen är det skönt att komma ut från kontoret, menade de.

I Dragetgruppens monter sitter Felicia Grimmenhag, framgångsrik pararyttare. Dragetgruppen sponsrar hennes elitsatsning och i gengäld hjälper hon företaget på olika sätt.

Artikelbild

| Susanne Norén, till vänster jobbar på Peter Spolare, som spolar och filmar avloppsledningar. Anna-Lena Karlsdotter är vd för Enköpingshälsan, som är samma företag som Håbohälsan.

– Att delta på mässor är en sån sak, det är jätteroligt att få kontakt med folk så här, säger hon.

Håbomässan, som arrangeras av Enköpings Expo, fortsätter även under lördagen.