Det har läckt in vatten i bensintanken vid OKQ8:s automattank på Sandgatan vid Coop.

Flera bilister har drabbats och en läsare som hört av sig till EP berättar att bilen, som tankades på den aktuella bensinstationen i förra veckan, fick bärgas till verkstad dagen därpå.

Bilens tank fick tömmas och tändstiften bytas ut. Sammanlagt kostade det bilägaren över 6 000 kronor.

På fredagen fanns OKQ8:s entreprenörer på plats för att laga den trasiga tanken. Pumpen var då avstängd och marken vid stationen uppgrävd. Den stora tanken var då redan tömd på bensin men tjälen i backen gjorde att grävarbetet tog tid.

– Vi har hittat felet, det var en skarv på en av ledningarna som spruckit, berättar en av reparatörerna när EP besöker platsen.

Han räknade med att felet skulle vara åtgärdat under torsdagen.

EP har varit i kontakt med OKQ8 som via sin presstjänst låter meddela att man är medveten om att man haft ett problem vid automatstationen och att pumpen stängdes av så fort man fick kännedom om detta.

Hur många bilägare som drabbats är dock oklart likaså om OKQ8 ersätter de bilägare vars bilar skadats av vatten i tanken.

Presstjänsten uppmanar dock via mejl de kunder som fått problem med sina bilar att ta kontakt med kundtjänsten vid OKQ8 för att få hjälp med sitt ärende.