Vattenläckan upptäcktes på tisdagsförmiddagen och gc-vägen spärrades då av för att ge plats för va-avdelningens grävmaskin och reparatörer. Samma förmiddag hade gatuavdelningen haft för avsikt att laga skadan i cykelvägen ett tiotal meter norrut, ett arbete som man tvangs avbryta för att i stället rensa bort skrot som lämnats utanför grindarna vid Återbruket.

– Va-avdelningen kontaktade oss på tisdagen och vi kom överens om att va-killarna skulle göra i ordning också den lilla gropen eftersom de ändå var där. Vi hjälper varandra, en annan gång kan vi hjälpa dem, säger Lars Olsson, enhetschef på kommunens gatuavdelning.

Vattenläckan hittades och lagades redan på tisdagen, och marken vid den lilla gropen förbereddes för ett nytt lager asfalt.

Artikelbild

| Redan vid lunchtid på onsdagen hade den djupa gropen där vattenläckan lagats fyllts igen, och plattorna lagts på plats.

Vid lunchtid på onsdagseftermiddagen var den djupa gropen igenfylld och plattorna för gående på plats. På kvällen hade gc-vägen försetts med ny asfalt över båda groparna.

Det är kallasfalt som nu ligger över groparna på cykelvägen, vilket är en tillfällig lösning.

– Vi kommer att göra om det med mera hållbar asfalt, men innan vi tar in en entreprenör samlar vi ihop flera temporärt lagade skador i vägar och gc-vägar. Det blir för dyrt att ta in entreprenör för varje lagad grop, i stället kan de komma med upp till tio ton asfalt i lasten och göra permanenta lagningar på ett större antal platser, säger Lars Olsson.

Kall eller inte så är asfalten på gång- och cykelvägen säkert välkommen inte minst för cyklisterna som nu slipper försöka väja för gropen med höga kanter mot asfalt och plattkant.