Sommaren kom med vårmarknaden. I Enköpings centrum fylldes gatorna av stora och små som tycktes trivas förträffligt i trängseln och solen. Torggatan ned mot Idrottshuset var fylld med marknadsstånd där det mesta såldes, från ulltofflor och handgjorda smycken till doftande brända mandlar och färglada ballonger som studsade frihetstörstande mot den blå vårhimlen.

En fin liten korv smaksatt med rom fick följa med Anna-Maria och Roland Hådell hem. De brukar besöka vårmarknaden varje år.

– Vi har varit nere på företagsmässan också, säger Anna-Maria innan de försvinner vidare i folkvimlet vid torget.

Artikelbild

| För 44:e året skapade vårmarknaden, arrangerad av EIS och EBK, liv och röresle i centrum.

Vaidotos från Baltic Delicatess säljer korvarna. Det är första gången han säljer i Enköping.

– Ibland säljer man bra, ibland dåligt. Det är fint väder idag så det blir nog bra, säger Vaidotos.

Från Bålsta har klass 5B på Västerängsskolan åkt för att sälja hembakade bullar och kakor. De samlar till en skolresa till Danmark där de har en utbytes- och vänskola i Fredensborg.

– Vi har bakat allt själva, det säljer bra. Vi har sålt hemma på gatan, till grannar och bekanta, och det gick också bra, säger Ebba Rosenberg och Ellen Martinez.

Artikelbild

| Syskonen Hugo och Maja Lissmyr-Sundström åkte varv på varv i det lilla djurtåget medan mamma Jannice fick vänta på sidan om.

De färggranna ballongerna lockar många barn och Ella och Hugo Vedberg får var sin ballong av mamma Nathalie Vedberg. Ella väljer en rosa zebra, Hugo en blå haj. De har sällskap av mormor Katarina och väninnan Susanne Pettersson.

– Vi brukar gå på vårmarknaden varje år, det är roligt nu när man har egna barn, säger Nathalie.