Materialbristen i vården inte akut i Knivsta

Folktandvården i Knivsta klarar sig i en vecka till, sedan blir det hårdprioriteringar om inte Apotekstjänst löst sina leveransproblem. Den privata vårdcentralen har en annan leverantör.

Folktandvården har material så att de klarar sig en vecka till. Läget på vårdcentralen i Knivsta är oklart då de inte har gått att nå.

Folktandvården har material så att de klarar sig en vecka till. Läget på vårdcentralen i Knivsta är oklart då de inte har gått att nå.

Foto: Tina Lövrander

Knivsta2019-10-11 15:07

Folktandvården i Knivsta ska få sitt material från Apotekstjänst, som tog över som leverantör i Region Uppsala 1 oktober men som inte har lyckats leverera. Materialbristen har inte slagit igenom hos Folktandvården i Knivsta ännu. De har läkemedel, fyllnadsmaterial och engångsartiklar så att de klarar sig en vecka.

– Vi har tittat över vad som finns och saknar inget som vi inte kunnat ersätta, säger arbetsledaren Ann-Catrin Löwdahl. 

Vad gör ni om en vecka om ni inte fått nya leveranser?

– I dagsläget har vi ingen plan. Vi får se när vi närmar oss vilka produkter det gäller, svarar Ann-Catrin Löwdahl och tillägger att de akuta fallen får prioriteras.

Är du orolig?

– Inte direkt, men det är ingen rolig situation, svarar Ann-Catrin Löwdahl. 

En tredjedel av Knivstaborna är listade hos den privata vårdcentralen Knivsta Läkargrupp Praktikertjänst. De påverkas inte, eftersom de har en annan leverantör än Apotekstjänst, berättar verksamhetschefen Monika Leissner.

Vårdcentralen i Knivsta har inte gått att nå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!