Jens Peterson växte upp i Göteborg, men tillbringade också mycket tid hos sina morföräldrar på Grötö.

– Jag arbetade i många år som elektriker och ställningsbyggare. På fritiden sjöng jag och spelade bas i rockband och jag komponerade en hel del också.

Till tro kom han först i vuxen ålder, sedan en vän introducerat honom i en samtalsgrupp, och han var 33 år när han sökte till Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

2005 prästvigdes Jens Peterson och fram till 2013 arbetade han inom EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen) i Stockholm, följt av ett adjunktsår i Alunda församling.

– Därefter kände jag och min fru att vi ville testa på något nytt och då flyttade vi till Gotland, där jag fick en tjänst med ledarskapsfunktioner inom Svenska kyrkan.

På påskdagen i år fick han samtal från Alunda församlings kantor Jan Hällgren, med meddelande att församlingens dåvarande kyrkoherde sagt upp sig och att det nu väl var läge för Jens att söka sig tillbaka till hit.

– Jag funderade ett tag och bestämde mig sedan för att söka.

Den 1 september började han sin nya tjänst och det är med dubbla känslor han numera kallar sig kyrkoherde.

– Det är förstås spännande att få vara med och forma och styra verksamheten, men det är också en stor ansvarsbörda, säger han och fortsätter:

– Jag är ödmjuk inför uppgiften och viktigast i min gärning är att varje person som kommer till kyrkan ska känna sig sedd, välkommen.