Vårens programverksamhet har dragit igång, och nu finns även tryckta program tillgängliga vid kommunens bibliotek.

– Tidigare har vi haft annonser och affischer, men nu har vi satsat på ett samlat tryckt program så att de som är intresserade kan få ett grepp om vad vi erbjuder i samarbete med andra aktörer, säger Lisa Karm Togo som är evenemangsansvarig vid kultur- och fritidsförvaltningen.

För den yngsta publiken ges flera teaterföreställningar. I övrigt märks författarbesök av Åsa Erlandsson på Öregrunds bibliotek den 15 februari. Hon vann i fjol Stora Journalistpriset i kategorin Årets berättare, för Det som aldrig fick ske. Boken handlar om skolattentatet i Trollhättan år 2015. Anna E Wahlgren som är bosatt i Östhammar släppte i augusti 2017 sin andra bok "Efter Emma". Hon gästar Gimo bibliotek den 26 februari. Till Östhammars bibliotek kommer den 9 mars Mats Jonsson, aktuell med serieromanen Nya Norrland där han "övertygande förklär den banala hemlängtan till en bildningshistoria om fördelningspolitik mellan stad och landsbygd" enligt Aftonbladets recensent. Besöken sker i samarbete med Regionsbibliotek Uppsala.

Artikelbild

| Kommer till Östhammar. Serietecknaren Mats Jonsson, aktuell med serieromanen Nya Norrland.

Kjell Johansson är författaren bakom romantrilogin De utsatta – Huset vid Flon, Sjön utan namn och Rummet under golvet, som skildrar människor i samhällets utkant. Han kommer till Gimo bibliotek den 17 mars. Slutligen kommer Teheran-födda Golnaz Hashemzadeh Bonde till Gimo bibliotek den 23 april. Hon debuterade med Hon är inte jag (2012) och 2017 gav ut den uppmärksammade romanen Det var vi om ett ungt par som tvingas fly från Iran till Sverige med falska pass.

Musik finns också på programmet: Mikael Rickfors & Trio X uppträder 14 februari i Zodiaken på Bruksgymnasiet i Gimo, bluegrasskvintetten Spinning Jennies kommer till Harghamns Folkets hus 16 mars och Filip Jers Quartet spelar på jazz/folk med munspelet i centrum, på Norrögården 15 april.