Nu är det klart - hon tar över som ordförande

Centerpartisten Anna Ahlin tar över som kommunfullmäktiges ordförande i Tierps kommun efter Lars Svensk som hoppar av på grund av hälsoskäl.

Anna Ahlin (till höger) ersätter Lars Svensk som kommunfullmäktiges ordförande i Tierps kommun.

Anna Ahlin (till höger) ersätter Lars Svensk som kommunfullmäktiges ordförande i Tierps kommun.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-09-17 22:00

Förändringen och bytet av ordförande skedde i samband med tisdagens kommunfullmäktigemöte i Tierp. 

I samband med bytet skedde också en symbolisk ceremoni där Lars Svensk räckte över den ordförandeklubba som Anna Ahlin ska leda kommunfullmäktiges möten med.

–  Jag känner ett stort ansvar och förtroende att få ta över och leda kommunfullmäktiges möten. Det är ett viktigt arbete som måste bli korrekt, sa Anna Ahlin till UNT efter mötet.

Centerpartisten Anna Ahlin har tidigare varit ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i kommunens valberedning.

I samband med att Anna Ahlin intog sitt nya ämbete passade hon på att hålla ett litet brandtal där hon uppmanade samtliga ledamöter i kommunfullmäktige att vara aktiva i debatterna och ta för sig och argumentera på ett klokt och bra sätt.

–  Det är också viktigt att vi visar respekt för varandra och skiljer på sak och person under debatterna och lyssnar till argumenten från den som talar, förklarade Anna Ahlin.

Anna Ahlin har under sina år som politiker haft ett stort engagemang när det gäller frågor som rör miljö- och hållbarhet samt samhällsutveckling.

Kristdemokraten Lars Svensk avhopp som ordförande beror på hälsoskäl. För ett antal år sedan drabbades han av en lättare stroke - en så kallad tia. 

När Lars Svensk för en tid sedan berättade för UNT att han skulle hoppa av förklarade han att stroken gjort att inte var lika stresstålig längre samt att han hade svårt att hålla många ärenden i gång samtidigt som ordförande. 

Lars Svensk kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige som ordinarie ledamot för sitt parti. 

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!