– Det är ett beslut som vi i föreningen och kommunen tagit tillsammans. Hallen är obemannad på dagtid och med tanke på vad som hände i lördags då det brann i hallen vågar vi inte ha öppet nu, säger Mathias Ågren, styrelsemedlem i Skärplinge Hockeyklubb.

Det var mitt på lördagen som någon eller några gick in i ishallen och tände eld på flera papperskorgar. Räddningstjänsten fick kallas till platsen för att släcka elden som orsakade rejäla skador på en vägg. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand i den anmälan som man upprättat.

Beslutet att hålla hallen stängd blir extra tufft då det är sportlovsvecka och det finns många barn och ungdomar som gärna hade åkt skridskor.

– Det här skulle även kunna hända på en vardag. Vi tar inga risker nu eftersom vi inte har möjlighet att ha någon bevakning i hallen. Det är jättetråkigt att några få kan få förstöra för många andra, säger Mathias Ågren.

Mathias Ågren förklarar att det varit problem tidigare under vintern också.

– För ett par veckor sedan hade vi ett tillbud då någon tömde de brandsläckare som finns i ishallen.

Hockeyklubbens kvällsverksamhet påverkas inte av beslutet.

– På kvällstid finns det ledare och föräldrar på plats som håller koll på läget så att inga obehöriga ställer till några problem i ishallen, förklarar Mathias Ågren.