De tilldelas årets hedersmedaljer

Fem personer tilldelas Uppsala kommuns hedersmedaljer 2019. Medaljerna delas ut i Rikssalen på Uppsala slott den 22 november.

Cecilia Wikström är en av fem som får Uppsala kommuns hedersmedalj.

Cecilia Wikström är en av fem som får Uppsala kommuns hedersmedalj.

Foto: Elin Sandow/Arkiv

Uppsala kommun2019-09-16 09:10

2019 års hedersmedaljer tilldelas följande personer:

Till Cecilia Wikström, präst, f d Europaparlamentariker och riksdagsledamot, för hennes synnerligen framgångsrika arbete som Europaparlamentariker och hennes mångåriga engagemang för jämställdhet, kvinnors rättigheter, fred, frihet, mänsklig värdighet och medmänsklighet.

Till Elisabeth Viksten Eriksson, för att hon som rektor för Gottsundaskolan genom målmedvetet arbete har skapat ett framgångsrikt arbetsklimat med lärandet i fokus, där sammanhållning och ömsesidig respekt mellan alla, elever som vuxna inom skolan betonas, och för att hon i en svår situation efter skolbranden år 2018 har visat prov på stort ledarskap.

Till Håkan Holmberg, för att han som politisk skribent, politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning, författare och riksdagsledamot, har stått upp för demokratin och oförtrutet arbetat mot rasism, antisemitism och högerextrema krafter.

Till Ingrid Hovstadius, för att hon genom sitt ledarskap och engagemang under en lång följd av år har bidragit till föreningen Friskis&Svettis positiva utveckling och för att hon som mångårig jympaledare med energi och entusiasm har inspirerat uppsalaborna till motion och rörelseglädje. 

Till Svante Axelsson, för att han som generalsekreterare för Naturskyddsföreningen under ett stort antal år, med omfattande kunskaper om och ett brinnande engagemang för miljöfrågor i bred mening vunnit stor respekt och för att han fått förtroendet att som nationell samordnare leda arbetet för ett fossilfritt Sverige.

Ingrid Hovstadius.
Ingrid Hovstadius.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!