På bara några minuter vänds livet upp och ner för Eric Vängelin från Uppsala. Det otänkbara har hänt. Hans bästa vän Isaac Carlson har omkommit i en tragisk trafikolycka med en epa-traktor.

– Det är det värsta jag någonsin varit med om och jag tänker på det varje dag. Det går inte att beskriva hur det känns. Vi hade ju i stort sätt planerat hela vår framtid, berättar Eric.

När Eric var tolv år började han på en ny skola. Den första som pratade med honom var Isaac. Sedan dess gjorde de allting tillsammans och funderade över framtiden. De skulle båda jobba som snickare och lägga tid på sitt stora gemensamma intresse - bandy.

– Bandyn var allt för oss, och kanske speciellt för Isaac. Han var ledare för bandykul, domare och allt möjligt. Alla inom bandyn visste vem han var, säger Eric.

Isaac spelade också bandy i Sirius lag för pojkar födda 2002. Just därför vill Eric arrangera en minnesmatch i hans ära. På lördagen den 1 december spelas matchen i Relitahallen mellan Sirius och Unik:s P19-lag.

– Det är för att vi ska få ta farväl och hylla honom på det bästa sättet vi kan.

Familjen Vängelin har tillsammans med Isaacs familj startat en minnesfond i Isaacs namn. Pengarna som samlas in under minnesmatchen kommer att gå till barn och ungdomar som vill spela bandy och vara med på bandykul, men som inte har de ekonomiska förutsättningarna för det.

På lördag ska Isaacs matchtröja hissas upp för att sedan ramas in och hängas upp i Relitahallen. Det ska spelas musik, hållas en tyst minut och Eric ska hålla tal.

– Jag är lite nervös, för att det verkar som att det kommer komma rätt mycket folk, säger han.

Erics mamma Camilla Vängelin tror att omkring 200 personer kommer att dyka upp.

– Isaac var väldigt omtyckt. Alla på skolan och inom bandy visste vem han var. Det var runt 400 personer på hans begravning, berättar hon.

Lagkamraterna ska också bära svarta sorgebindlar kring sina vänsterarmar under säsongen för att hylla Isaac.

– Det var Erics idé, men han kände också att han ville göra någonting mer. Vi satt hemma och spånade och kom på att vi skulle ha en minnesmatch. Isaacs familj har såklart varit med och godkänt allting, berättar mamma Camilla och fortsätter:

– Jag tror att Eric känner sig ensam och att det här är ett sätt att få ha kvar Isaac i bandyn. Och ett sätt att få visa alla vilken fin kille Isaac var.

Eric minns sin bästa vän på samma sätt.

– Isaac var alltid glad och fick alla att le och skratta. Han tänkte alltid på alla andra i första hand. Han var en glädjespridare och en väldigt snäll människa helt enkelt.