Runt klockan 01 på natten till den 3 augusti blev en kvinna intryckt i ett buskage på Fyrisgatan i stadsdelen Luthagen. Den okända mannen som knuffat in kvinnan ska sedan ha utsatt henne för sexuella närmanden. Han ska även ha stulit hennes mobiltelefon innan han försvann från platsen.

Cirka två timmar senare samma natt blev en annan kvinna utsatt för en våldtäkt nära korsningen Sysslomansgatan–S:t Johannesgatan. Kvinnan ska ha blivit insläpad på en undanskymd plats av en okänd man som utsatte henne för övergreppet.

– Det rör sig om en fullbordad våldtäkt av en gärningsman som är helt okänd för kvinnan, sa polisens presstalesperson Linda Wideberg på lördagen.

Natten till den 5 augusti blev en minderårig flicka våldtagen i Stadsträdgården. Det var anhöriga till flickan som larmade. Eftersom flickan som utsattes för brott är minderårig har en åklagare kopplats in i fallet.

Natten till den 7 augusti utsattes en kvinna i 25-årsåldern för ett våldtäktsförsök när hon gick på Linnégatan i riktning mot S:t Olofsgatan.

– Mannen är helt okänd för kvinnan och det går fort. Det är över på några sekunder men det är rubricerat som försök till våldtäkt utifrån karaktären på brottet, sa Linda Wiberg, presstalesperson vid polisen, på onsdagen.

Polisen utreder samtliga fall som separata händelser. I måndags sa Mikael Hedström, presstalesperson vid polisregion Mitt, till UNT att det finns detaljer som tyder på att det rör sig om olika gärningsmän i samtliga fall. Vilka detaljer det rör sig om är han emellertid förtegen kring.

På onsdagen kan UNT rapportera att polisen ökat sin närvaro nattetid i centrum.

– Uniformerade poliser är tillsagda att öka sin närvaro i centrum under natten och röra sig kring krogarna när de stänger. Hur vi jobbar med övriga trygghetsskapande åtgärder är ingenting vi kan gå ut med, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.