Idén till parkourhallen kom för något år sedan när Klättercentret, som Peter Barlow kommit till Uppsala från sitt hemland USA för att jobba på, la ner. Han ville skapa ett nytt center för parkour och andra rörelsebaserade träningsformer – och med hjälp av investerare från näringslivet har han gjort om en gammal lokal på Rapsgatan i Fyrislund till en parkourhall.

Peter Barlow har själv hållit på med parkour, som går ut på att ta sig förbi hinder i omgivningen utan hjälpmedel, sedan barnsben, och han ser fram emot invigningen.

– Jag hade inga pengar själv. Men jag hade en riktigt bra idé som jag trodde på och brydde mig om. Vi har jobbat väldigt hårt med det här, och nu känns det bra att äntligen kunna öppna, säger han.

Artikelbild

| Säkerhetstänket är viktigt i den nya parken, menar Peter Barlow.

På schemat i den nya hallen finns såväl lektioner som öppna träningar. Men några stora tävlingar kommer det inte att bli i första taget, enligt Peter Barlow.

– Vi kan ha tävlingar här. Men min tanke är att det snarare ska bli ett ställe där folk kan träna, och dit proffs kan komma för att visa upp sina färdigheter och lära besökarna.

På Katana Parkour finns sex stycken tränare som kan hjälpa besökarna, och säkerhetstänket är viktigt i den nya hallen.

– Det här stället är inte gjort för att vara ett lekland. Vi är strikta med de regler vi har för vad man får och inte får göra. Tränare finns alltid på plats för att se till att alla håller sig till reglerna och lär sig träna på ett hållbart sätt, säger Peter Barlow.

Artikelbild

| Så här kan parkourutövning se ut.

På fredag öppnar hallen.