Det var i våras som Karl-Erik Johansson, 57, ville boka tid för uppkörning hos Trafikverket i Uppsala för att kunna ta utökad behörighet på körkortet, detta för att kunna köra sitt nya släp av den tyngre sorten. När han fick besked om uppkörningen visade det sig att denna skulle ske först i mars nästa år.

– Man blir ju lite desperat när man får ett sådant besked. Jag har en ny släpkärra hemma som är införskaffad för att jag behöver köra lite tyngre släp, och då vill jag kunna göra det, säger Karl-Erik Johansson.

Trafikverket bekräftar att väntetiderna i Uppsala har varit långa den senaste tiden, även om de menar att Karl-Eriks fall är unikt. Anledningen till den långa väntetiden är enligt dem framför allt sjukdomar på kontoret i Uppsala.

– Det beror också på att vi väntar in en personalförstärkning i Uppsala. Men man ska naturligtvis aldrig behöva vänta så här länge, säger Jens Yttergren, tillförordnad avdelningschef för Trafikverkets förarprov i Uppsala.

Efter att Karl-Erik Johansson kontaktat Trafikverket och klagat så har situationen löst sig, han har fått en tid i slutet av augusti. Men helt nöjd är han inte.

– Man borde ha tänkt på det tidigare. Det finns ju kanske andra som behöver en uppkörningstid mer akut än jag.

Trafikverket bekräftar att man vidtagit åtgärder.

– Vi har sett över uppkörningsverksamheten. Så nu finns det en del tider under hösten, säger Jens Yttergren.