Det var fortfarande ganska glest med människor ute på förmiddagen, men flera som passerade platsen på Musikvägen där olyckan inträffade stannade upp en stund och såg sig lite vilset omkring. Däckspår i asfalten och ett brinnande ljus var de synliga tecknen på tragedin. I övrigt rådde ett stort lugn i området.

Ett par med två barn i tioårsåldern korsar gatan på väg till livsmedelsbutiken. De läste om olyckan redan på fredagskvällen och konstaterar nu att händelsen är ett samtalsämne bland grannar och andra som de känner i området.

– Det är så sorgligt, man förstår inte hur det kunde hända, säger kvinnan, som ofta passerar gatan med barnen.

Artikelbild

| Mehmet Göreli ser många människor varje dag som passerar Musikvägen på den plats där en man avled efter att ha blivit påkörd av en polisbil.

– Det känns ofta lite riskabelt att gå över här, bilarna kör ganska fort och vissa stannar, andra inte, säger hennes make.

Två kvinnor och en man stannar till på platsen. De börjar direkt tala om det som hänt:

– Du kände honom, han bodde därborta, säger den ena kvinnan till mannen och pekar mot några bostadshus i närheten.

Mehmet Göreli har bott i Gottsunda i 40 år. Han känner också till olyckan och konstaterar att många människor korsar gatan mellan gångvägen och trapporna mot livsmedelsbutikens parkering, vid den plats där olyckan skedde.

– Här går säkert tvåhundra människor varje dag. Det är gamla, barn, ungdomar, alla åldrar. Många bilar kör fort och saktar inte ned, säger han.

Mehmet Göreli anser att det borde finnas någon form av fartdämpande åtgärd på gatupartiet. Flera förbipasserande som UNT talar med säger att det tidigare funnits ett övergångsställe och fartdämpande hinder på platsen, som senare tagits bort.