Utanför lyser marschaller upp i novemberrusket, och innanför entrén är det fikaförsäljning och lotterier. Alla pengar från försäljningen går till den nybildade "Uppsala ungdomsfond till Isaac Carlsons minne". På ett bord lyser ljus intill en vacker blombukett. Där står ett porträtt av 16-årige Isaac Carlson som omkom i en trafikolycka i april.

Han var en profil i Uppsalas bandykretsar och för att hylla honom hade nära och kära, inte minst bästa kompisen och bandyspelaren Eric Vängelin och hans familj, ordnat minnematchen mellan Unik och Sirius P19 lag. Före matchstart höll vännen Eric Vängelin ett tal, varpå en tröja med Isac Carlson namn på hissades till taket till musik, en tradition inom idrotten för att hedra spelare och profiler.

LÄS MER: Eric vill hylla minnet av sin vän

Artikelbild

| Fanny och Johan Vängelin, som kände Isaac Carlson mycket väl.

För Fanny Vängelin, reservsyster som hon själv säger, var det en tuff men vacker stund, just intill isen.

– Det har varit en jättejobbig tid sedan han gick bort, det blev ett så enormt tomrum. Det är någon som saknas hela tiden, det känner många runt bandyn. Men det här är samtidigt så fint, och jag känner att han är med.

Intill sig har hon sin pappa som också var tränare åt Isaac i Sirius.

– Jag är upprymd över att det är så mycket folk här, även om det samtidigt förstås känns väldigt ledsamt, säger han.

Artikelbild

| Eric Vängelin var Isaac Carlsons bästa kompis, och den som ordnade bandymatchen till hans minne. "Bandyn var allt för oss, och kanske speciellt för Isaac. Han var ledare för bandykul, domare och allt möjligt. Alla inom bandyn visste vem han var" har Eric tidigrae sagt till UNT.

Läktaren i bandyhallen var välfylld och någon talade till och med om publikrekord. På plats fanns Sirius A-lag som stod uppradade i matchtröja vid isen under minnesceremonin.

Bland de församlade fanns också Isaacs egen familj.

Artikelbild

– Det här är ett sätt att fortsätta den gärning Isaac påbörjade inom bandyn. Han hade så många kontakter, med barn, unga, vuxna och pensionärer. Det är viktigt i dagens samhälle som handlar så mycket om utanförskap att bidra till att folk kommer tillsammans, och där spelar idrotten en stor roll, säger hans mamma Chatarina Söderman Carlson.

När tröjan hissats följde en tyst minut. Och innan bollen sattes i spel, blev det mer musik i högtalarna, en låt välbekant för de allra, allra flesta:

Artikelbild

"Carlson, Carlson, världens bästa Carlson".