Byggvesta är det företag som ska bygga huset och har sagt att byggprojektet ska ha stark fokus på kultur och barn. Längre fram i vår ska de starta en konstnärstävling där vinnarens verk kommer att pryda en av väggarna som är över 200 kvadratmeter stora.

– Jag hoppas att det blir ett riktigt konstverk, något som består och något som invånarna verkligen kommer att gilla, säger Marcus Svensson, vd Byggvesta Development.

Ni har sagt att det ska vara starkt fokus på kultur och barn i detta område, vad mer än väggmålningen blir det?

Artikelbild

– Vi kommer att ha några större lägenheter där barnfamiljer kan bo och på bottenplan har vi lokaler där till exempel fik och andra verksamheter kan hålla hus, säger Marcus Svensson.

För Erik Pelling (S) är det viktigt att det erbjuds bostäder för familjer, ensamstående, äldre och studenter när stadsdelen utvecklas.

– Vi vill ha en blandning av folk, jag tror det blir mer rörelse och bättre stämning med variation. Ung som gammal, ingen vill känna sig ensam, säger han.

Att bostadsmarknaden nu har svalnat jämfört med hur det var i Uppsala tidigare är något som det har skrivits mycket om. Marcus Svensson tror inte att detta är något som kommer ha en påverkan på det nya bygget.

Artikelbild

– Det kommer inte att drabba hyresmarknaden på samma sätt, det som är viktigt för oss är att vi lyckas hålla hyrorna på bra nivåer, säger han.