Den ökade tillströmningen av paketförsändelser och gods på pall har gjort att Postnord nu vill effektivisera och samordna sin verksamhet.

– Det här gör vi eftersom vi har ökade volymer på gods och styckegods samtidigt som volymerna på brevsidan fortsätter att sjunka. Vi behöver en stor lokal för att använda våra resurser på bästa sätt, säger Kjell Björklund, områdeschef för Postnord i Uppsala.

Senaste året har volymerna för styckegods på pall och paket ökat med hela 18 procent i Uppsala. Volymerna på brev minskar årligen med cirka 10 procent.

Artikelbild

| Nytt postnav. Så här kommer den färdiga byggnaden i Östra Fyrislund att se ut när Postnord flyttar in i början av april.

Den nya lokalen är just nu under uppbyggnad och ligger på Pustgatan 5 i Östra Fyrislund, intill den gamla bussdepån. Runt 200 anställda kommer att ha sin nya arbetsplats i industriområdet.

Först ut att flytta in är Postnords kontor på Salabacksgatan. En månad senare är det dags för personalen på Palmbladsgatan i Fyrislund. Sist, i juni, flyttar kontoret på Stålgatan i Boländerna.

Vad som ska hända med dessa lokaler är inte klart, enligt Kjell Björklund.

– Vi kommer dock att ha kvar en brevbärardepå på Skolgatan med ett antal elbilar för att stärka vår miljöprofil och ett kontor i Husbyborg med 25 anställda.

Blir det några personalminskningar i samband med flytten?

– Nej, inte i samband med det här. Däremot sparar vi in på en hel del transporter när allt finns samlat under ett enda tak nära E4:an.