Efter UNT:s avslöjande att Citymail inte delade ut post på flera veckor i december och januari har företaget meddelat att postutdelningen nu fungerar betydligt bättre.

Men det tycker inte Mikael Gustafsson, som den 28 januari fick en bunt brev som var stämplade den 9 och 11 januari, alltså för över två veckor sedan. Bland breven fanns räkningar med sista betalningsdatum den 30 januari.

– Jag ringde Citymails kundtjänst. Först sa de att problemen var lösta. Men när jag förklarade vad jag råkat ut för sa de bara att de skulle kommunicera mitt ärende vidare. Ingen förklaring fick jag, säger Mikael Gustafsson.

Flera läsare har hört av sig senaste veckan. En skriver att hon inte fått post på över en vecka, en annan att hon fick räkningarna försent. En annan läsare uppger att i området Nyby och Kvarngärdet handlar det om upp till 10 dagars försenad leverans. En fjärde person påpekar att det är nu när räkningarna ska betalas som man märker att man inte fått dem.

Enligt Patrik Allinger, kommunikationsansvarig på Citymail, har poststrulet inte upphört helt. Det ska bero på att företaget inte kunnat rekrytera ny personal som planerat.

– Våra medarbetare kämpar fortfarande för att helt komma i kapp. Vi jobbar extra på helger men har problem med att få tag på folk.

Enligt Patrik Allinger är det just nu 3 - 4 dagars försening på delar av posten i områdena Kvargärdet och Nyby. Han medger dock att enstaka brev kan vara mer försenade än så. Förklaringen kan bestå av många olika komponenter:

– Om en lastbil med post från Malmö blir försenad vid en terminal, sen möter den ett snöoväder som gör att det blir ytterligare förseningar och sen blir det stopp i maskinen som ska sortera brevet på terminalen. Då kommer brevet redan från början några dagar sent till utdelningskontoret, säger Patrik Allinger.

Det låter som att det är väldigt problematiskt att leverera brev. Stämmer det?

– Ja, vi har stora problem i vissa områden. Vi beklagar varje försening och jobbar för att bli bättre. Vi kämpar vidare med extrajobb, stora volymer och snö. Vår förhoppning är att vi snart ska vara där vi önskar.