Klockan ett på lördagen fattade idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (MP) mikrofonen och prisade Storvretabornas engagemang för hallbygget. Då var läktaren nästan full av folk och en rad knattelag väntade på att invigningen skulle starta. När det var dags ställde de upp sig i ring framför ett av hallens mål och sköt på en given signal ett regn av bollat, mitt i prick.

För många är hallen ett riktigt lyft. En av dem är Pontus Engström som spelar innebandy i Storvreta IK pojkar födda 2007. Någon timme efter invigningen skulle han premiärspela i hallens innebandyrink.

Nervöst?

Artikelbild

| På led. Hallen invigdes formellt med flera ungdomslag på rad som alla prickade målet samtidigt.

– Ja, och spännande. Hallen är större och bättre med en hel läktare full med sittplatser, säger han.Pappa, Martin Engström, är glad för att det kommer att blir fler träningstider.

– Nu får Storvreta en riktig hall. Det är viktigt för idrotten och hela samhället. Innan har vi bara haft den gamla hallen. Det är bra att kommunen satsar, säger han.

Det tycker också Agnes Aronsson, Linnéa Hammar, Amanda Gezelius och Andrea Nilsson som alla spelar i Storvreta IBK:s damlag division ett.

– Jag har spelat här sedan jag var liten och jag tror hallen kommer att betyda jättemycket för alla yngre spelare. Vi tränar i Uppsala i dag. Men vi kommer kanske att ha några pass här när det blir fler träningstider. Det är viktigt för alla sporter att det finns bra förutsättningar, säger Amanda Gezelius och Andrea Nilsson.

Artikelbild

| Positiva. Agnes Aronsson, Linnéa Hammar, Amanda Gezelius och Andrea Nilsson som alla spelar i Storvreta IBK:s damlag division ett tycker att satsningen på ny hall är viktig.

Den nya hallen ligger vid Ärentunaskolan och är sammanbyggd med den äldre hall som finns där i dag. En rad olika idrotter ska samsas om hallen. Den ska också vara öppen för andra föreningar och arrangemang.