Gin och tonic-semla

Ja, du läste rätt. Basen består av en traditionell semmelbulle men i mandelmassan har man blandat i gin. Vispgrädden består av tonic och agavesirap. Denna drink-semla är skapad av Swedish Tonic, ett företag som startade här i Uppsala, och Gateau (Källa: https://www.swedishtonic.com/sv/).

Ölsemla

Du läste rätt, igen. En ölsemla har skapats på Sanna Konditori i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Själva bullen innehåller ölen Spiced porter, och inuti själva semlan finns ölkarameliserade nötter och mandel. Grädden är gjord på crème fraiche och på toppen finns en chokladganache som även den innehåller öl.

Korv med bröd-semla

2015 lanserade Ekmans konditori i Trollhättan en korv med bröd-semla. Bullen var formad som ett korvbröd och innehöll mandelmassa och grädde, men även ”ketchup” och ”senap”. Ketchupen var gjord av pikeringsgelé och senapen av vaniljkräm (Källa: Expressen).

Semmel-pommes

Simon Lublin tröttnade på vanliga semlor, och 2015 kom han på något helt nytt: semmel-pommes. Själva pommesen består av vanlig semmelbulle som är utplattad och formad till ett strips som sedan steks i bland annat ägg, socker och smör. Pommesen doppas sedan i en ”dippsås” bestående av grädde blandat med mandelmassa (Källa: Mitt Kök).

Semmel-burgare

På Magnus Johanssons Bageri & Konditori i Stockholm kan du köpa en semmel-burgare. Den innehåller varken hamburgerkött eller picklad lök, som tur är, men en mandelfyllning med kakao som ser ut som en ”hamburge-biff”. Annars är den som en vanlig semla med grädde (Källa: Konditoriets Instagram).