Ett vittne såg en man slå sönder rutan på en bil med en hammare och även ge sig på en bil strax intill. Det skedde på en p-plats i Stenhagen en kväll i december förra året. Polisen grep en man i 35-årsåldern inte långt från platsen. Hans händer var blodiga, i rockfickorna fanns glaskross och i närheten hittades en hammare som senare visade sig ha spår av mannens dna.

En tredje bil hade också skadats på p-platsen. Totalt kostade reparationerna närmare 40 000 kronor. Mannen åtalades men förklarade vid rättegången att han hade slagit sönder rutan på en annan parkerad bil, som han trodde sig ha känt igen från Stockholmstrakten, men hävdade att han inte mindes något angrepp på de tre bilar som skadats.

Tingsrätten anser att mannens "något märkliga uppgifter" inte håller när de ställs mot övrig bevisning. Slutsatsen blir att 35-åringen döms för skadegörelsen på fordonen. Han fälls samtidigt för ett par butiksstölder och innehav av mindre narkotikapartier. Mannen förekommer sedan tidigare under tolv avsnitt i belastningsregistret och döms nu till tre månaders fängelse. Han ska också betala ersättning för skadorna på bilarna.