På måndagsmorgonen utfärdade SMHI en klass 1-varning för snöfall i Uppsala län. Varningen gäller för tisdagsdygnet då det kan komma 5-15 centimeter nysnö.

- Det kommer komma en hel del snö och bli riktigt busväder, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Senare på förmiddagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för Upplandskusten. Varningen gäller snöfall som kan ge kraftig drivbildning. Snöandet väntas börja under natten och intensifieras under förmiddagen och eftermiddagen. Då väntas 5-10 centimeter nysnö och därefter ytterligare 10 centimeter nysnö. Närmast kusten kan man räkna med inslag av regn och frisk nordlig vind på 9 m/s.

- Det är vindriktningen från nordost som gör att det ser ut att bli extra besvärligt längs kusten - därför har vi gått ut med en klass 2-varning där, säger Moa Hallberg och fortsätter:

- Det blir som mest intensivt under förmiddagen och eftermiddagen men det fortsätter snöa även under kvällen, om än inte lika intensivt. Det kommer att bli besvärligt väder, säger Moa Hallberg.

Under eftermiddagen räknar man med frisk nordvind i kombination med snöfallet. Det är just nu ett lågtryck med tillhörande fronter som närmar sig västerifrån och som väntas ge stora snömängder i Svealand och sydligaste Norrland.

- Snön som kommer under tisdagsdygnet kommer nog ligga kvar åtminstone ett par dagar, temperaturen ser ut att hålla sig kring nollan, säger Moa Hallberg.