I samband med en bilbrand i Uppsalastadsdelen Valsätra på söndagskvällen utsattes räddningstjänst och polis för stenkastning. Det var två personbilar som brann under kort tid på söndagskvällen.

Det första larmet kom till räddningstjänsten vid 21.45-tiden och gällde en brand i en personbil på Bandstolsvägen. I samband med bilbranden utsattes räddningstjänstpersonal och polis för stenkastning. Till följd av detta kallades flera polispatruller till platsen. Ingen människa kom till skada i samband med stenkastningen.

– Det var rätt mycket folk i rörelse i området, vilket bidrog till att situationen lugnade sig snabbt när förstärkning kom. Vi kontrollerade några personer på platsen men vet inte vilka det var som kastade sten, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid RLC Uppsala.

En dryg timme senare, runt klockan 23, kom ännu ett larm om en bilbrand på Bandstolsvägen. Det visade sig att en personbil som stod parkerad bredvid den bil som just brunnit nu också stod i brand. Någon stenkastning mot räddningstjänst eller polis förekom dock inte i samband med det släckningsarbetet, enligt Daniel Wikdahl.

– I samband med bränderna hittade vi också en stulen motorcykel. En polispatrull på plats noterade att motorcykeln saknade registreringsskyltar och kunde konstatera att den var anmäld som stulen.

Söndagskvällens bilbränder misstänks vara anlagda och rubriceras som skadegörelse genom brand.