I november i fjol blev Mohammed Al Amoudi inspärrad på lyxhotellet Ritz-Carlton i Riyadh i Saudiarabien tillsammans med 380 andra förmögna och inflytelserika personer från regionen.

De hade bjudits in till hotellet för ett möte med Saudiarabiens kronprins Muhammad bin Salman.

Men istället för en förväntad audiens slutade det hela med en kalldusch. Gästerna fråntogs sina mobiltelefoner av beväpnade vakter och spärrades in i hotellrummen.

De frihetsberövade miljardärerna, prinsarna och ministrarna anklagades för korruption och skatteflykt. De påstods ha tillskansat sig stora summor med olagliga metoder och flera tvingades betala pengar till staten för att släppas fria.

På så sätt ska Saudiarabiens regim ha fått in 880 miljarder kronor från hotellbesökarna. I februari 2018, tre månader efter gripandena, öppnade hotellet igen. Dessförinnan hade de allra flesta av de inspärrade individerna återfått friheten.

Men en person som ännu inte frisläppts är affärsmannen Mohammed Al Amoudi vars förmögenhet uppskattats till runt 50 miljarder kronor.

Han äger bland annat byggkoncernen Midroc som ska uppföra 103 lägenheter i Östra Sala Backe i Uppsala.

Enligt Emma Bork, presskontakt på Midroc Europe, är Mohammed Al Amoudi fortfarande frihetsberövad men utan att några direkta anklagelser riktats mot honom.

Bostäderna i Uppsala ska byggas av Midroc som planerat.

– Eftersom Midroc Europe är ett svenskt bolag med svensk företagsledning påverkas inte vår verksamhet eller våra affärer här i Sverige, säger Emma Bork.