Under onsdagen arrangerades 60plus Mässan för åttonde året i rad, i Uppsala och IFU Arena. Över 145 utställare fanns på plats. Förra året var det 6000 besökare men arrangören trodde redan på onsdagen på besöksrekord. När man kom in i lokalen mötes man av sorlet från entusiastiska besökare och utställare.

– Det är 6000 personer bara i dag känns det som, det har varit en stor anstormning, sade Laila Fridh, som tillsammans med Pia Brunell Hansson organiserar 60plus Mässan.

Mässan startade som klubb internet för Sveriges seniorer över 60 år.

Artikelbild

| Under onsdagen arrangerades 60plus Mässan för åttonde året i rad.

– Vi lärde känna dem och vi var på många resor och träffpunkter tillsammans. Vi märkte att den här målgruppen är intressant för företag, organisationer, turism, allt som är av intresse i samhälle som kanske är extra roligt för 60 plussare som börjar gå i pension, få egen tid, börjar studera eller reser, sade Laila Fridh.

En av besökarna var Karl-Åke Lindblad, som besökte mässan för första gången.

– Vi såg det här på nätet och tyckte att det vore kul att se vad som erbjöds här. Det är av lite allmänt intresse som vi är här, vi ska kolla på olika researrangörer som är vi är intresserad av, sade han.

Bland utställarna fanns till exempel Uppsala kommun, PRO, och polisen, men även två bilmärkesförsäljare som erbjöd leasing av sina modeller.

Artikelbild

| Arrangör. Laila Fridh är arrangör av 60plus Mässan.

Ytterligare en person som var på mässan för första gången var Jörgen Eriksson.

– Man är pensionär och lite nyfiken på mässan. Som pensionär har man hur mycket tid som helst i världen. Besöket är av ren nyfikenhet, det är kul att komma hit och titta, sade han.

En av utställarna var Johanna Pihl som marknadsförde promenadskotrar för företaget ”SÅMA" och Promenadskoter”.

– Det finns inte så många promenadskotrar på marknaden, folk vet inte om dem, så vi visar upp dem. Det är alltid kul med mässor där det kommer mycket folk, sade Johanna Pihl.

Att pensionärer skulle vara mindre aktiva än yngre människor är en myt, menar Laila Fridh.

– Det är en underbar målgrupp och de är moderna idag, vetgiriga och intresserade. En gammal syn på seniorer är att de ligger på långvården när de är 60 plus men i själva verket åker de och fiskar pirayor i Sydamerika, de cyklar i Alperna, eller pluggar. Det är den moderna pensionären, säger Laila Fridh.

Mässan fortsätter under torsdagen. Då blir det förutom utställare även diverse föredrag.