Kultur- och fritidsnämnden var enig i valet av pristagarna, som belönas för sina prestationer och sitt stora engagemang.

Sigtuna kommuns Kulturpris 2018 tilldelas Ebba Stahre. Motivering: ”För uppmuntran till en hängiven operasångerska, och för möjlighet till fortsatt utveckling inom sin musikaliska bana.”

Operasångaren Ebba Stahre är en av fem elever i hela världen, som antagits för vidare studier vid mastersprogrammet Vocal performance vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hon jämförs med den världsberömda sopranen Renée Fleming av sin egen sånglärare Sebastian Vittucci i Wien.

Kulturstipendium 2018 går till den 17-åriga pianisten Niklas Kastlander. Motivering:”För sitt djupa engagemang, sin plikttrogenhet och ett sällsynt starkt inre driv att lära sig och utvecklas som musikant".

Priset som Årets ungdomsledare går till 44-åriga Annika Bröms, som är engagerad i ishockeyföreningen Wings och bland annat är huvudansvarig för Hockeyskolan, som vänder sig till alla unga som vill börja spela ishockey. Motivering: ”Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor. Hon gör det på ett sätt som får barnen att känna sig trygga och välkomna och föräldrarna att verkligen vilja åka till ishallen på lördagsmorgnar.”

Pristagarna kommer att hyllas under den traditionella Föreningsgalan den 8 maj, och de får 10 000 kronor vardera för sina insatser.

Läs även: Insatser belönas på föreningsgala

Läs även: Så säger galans vinnare