Under onsdagen blev det klart att 60-årsjubilerande Friluftsfrämjandet i Märsta-Sigtuna utsetts till Årets förening. I motiveringen står att föreningen skapar möten över såväl nations- som generationsgränserna. De arrangerar allt från lövlek och skogshinderbanor till cykling, klättring, skridskoåkning, gourmetmatlagning och afterwork vid elden.

– Föreningslivet i Sigtuna kommun är fantastiskt och det är många vi skulle vilja lyfta fram. Vi har liksom tidigare år haft flera att välja mellan som gör goda insatser. Det är jätteroligt att det finns en sådan bredd, säger Lars Palmér, chef över kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Priset Årets prestation går i år till taekwondostjärnan Lilja Östervall Lyngbrant som är verksam i föreningen Kim Taekwondo. Hon tog under 2018 sitt andra raka SM-guld och har även flera internationella meriter.

Årets initiativ går till Pingisentusiasten Bernt Hjelm, initiativtagare till Pingiskliniken i Prästängshallen. Bordtennisträffarna för pensionärer är en verksamhet som ”ger mycket glädje och rörelse för många”, står det bland annat i prismotiveringen.

Onsdag 8 maj kommer de tre pristagarna att få ta emot 5000 kronor vardera av Sigtuna kommun.

– Utdelningen sker på föreningsgalan som i år hålls i Forum, Biokällan. Under kvällen delar vi också ut priserna Årets kulturstipendiat, Årets Kulturpristagare och Årets ungdomsledare säger Lars Palmér.

LÄS MER HÄR: Årets kulturpristagare