– Det har varit en dröm sedan jag var sju. Man får träffa kompisar två veckor i sträck, vara helt fri och kunna vinna alla de här fina priserna, säger Aram Cherif när tidningen når honom dagen innan det första avsnittet ska sändas.

Han har följt tidigare säsonger av SVT:s Wild Kids hemma från tv-soffan och när han äntligen hade åldern inne sökte han själv, som ett av flera tusen barn som ville vara med i årets upplaga.

Wild Kids är ett äventyrsprogram där deltagarna, som är mellan 10 och 13 år, tävlar mot varandra. Programmet leds av Rickard Olsson och Wild Kids har vunnit flera priser, bland annat en prestigefull Emmy.

Efter att Aram Cherif skickat in sin ansökan blev han kallad till en första casting i Stockholm. Efter en månad fick han veta att han var en av de 50 som gått vidare till slutcastingen.

– Vi övernattade och gjorde fler intervjuer där. Vi fick också träna på att vara framför kameran. Till slut var vi tolv som gick vidare till programmet.

Vad tänkte du när du fick veta att du valts ut?

– Det var jättekul! Man förstod det knappt själv i början. Jag hade inte förväntat mig det när jag skickade in brevet. Jag trodde att jag skulle behöva söka några år innan jag skulle kunna komma med.

Vad sa din familj och kompisarna?

– Alla tyckte att det var jätteroligt och de såg fram emot att se mig på tv.

I fredags visades det första avsnittet men Aram har redan hunnit se hela programmet i förväg. Han måste däremot hålla mycket hemligt. Han får inte säga vilket lag han är med i, eller avslöja några detaljer om tävlingarna.

Hur var det att se dig själv inspelad?

– Det var lite pinsamt, säger Aram Cherif ärligt.

– Det kändes ganska konstigt. Man är inte så van att höra och se sig själv på det sättet. Man ville nästan försvinna in i väggen. Samtidigt var det superkul.

Han berättar att han under de två veckor som Wild Kids spelades in fick vänner för livet. Deltagarna har kontakt dagligen genom sociala medier och de har alla träffats hemma hos Aram Cherif i Sigtuna.

Det är också hemma som han tänker titta på programmet, nu när det sänds för allmänheten, med familj och vänner.

– Det ska bli roligt att få se deras reaktioner. Men man får vara beredd att springa in på toa och gömma sig, säger han med glimten i ögat.

Programmet visas på fredagar och har premiär 12 januari.