Sigtunapappan åtalades för att ha misshandlat en flicka våren 2018 på Pilsbovägen. Tjejen går på samma skola i Sigtuna där hans egen tonårsdotter pluggar.

Bakgrunden var en konflikt mellan tjejerna, där båda tjejerna blev våldsamma. Efter bråket ringde dottern till sin pappa, som kom för att hämta henne.

Tjejen och Sigtunapappans uppgifter stämde inte överens. Flickan berättade att han bland annat släpade henne i håret och slog hennes huvud mot marken, sparkade henne, med mera. Han ska också ha hotat att döda henne.

Sigtunapappan berättade att han tog tag i flickans tröja eller krage för att få henne att stanna kvar på platsen. Hon tappade balansen och han försökte hålla emot för att dämpa fallet. Hon kallade honom för fula saker. Han uttalade inga hot.

Det fanns två vittnen men tingsrätten menar att deras förmåga att korrekt uppfatta situationen måste ha varit begränsad.

Inget våld framgår av en film som spelades in via en mobiltelefon.

Tingsrätten har noterat att Sigtunapappan den aktuella dagen uppmannade flickan att kontakta sin mamma. Han och dottern stannade också kvar på platsen för att tala med polisen och även rektorn.

Uppgifter har framkommit att dottern har varit utsatt och mobbad på skolan och att föräldrarna har varit besvikna på skolans agerande.

Sigtunapappan frikändes från misshandel och olaga hot.

Läs även: Sigtunapappor dåliga på att stanna hemma

Läs även:Pappans civilkurage stoppade fritidsledaren

Läs även:Visade civilkurage – blev slagen