Berätta om gudstjänsten!

– Husdjuren präglar gudstjänsten som äger rum utomhus och både tvåbenta och fyrbenta är välkomna. Vi har haft hästar, hundar, katter och kaniner på dessa gudstjänster. Predikan har djur som tema och vi hjälps åt att minnas de husdjur som inte längre är med oss. Jag klär ut mig till ett djur och barnkören sjunger sånger på temat. Kollekten skänker vi alltid till organisationen hittakatten.se.

Hur började ni med detta?

– En av våra ungdomsledare kom på en idé som vi har utvecklat vartefter. Många av oss har husdjur så det känns rätt naturligt att göra detta och därtill betyder djuren väldigt mycket för många, kanske särskilt för de som lever ensamma.

Ni verkar vara en kyrka som vågar göra det lite oväntade?

– Ja, vi är öppna för att tänka annorlunda och om man kan överraska så är det ju fint! Jag har duktiga och drivande medarbetare och ett bra kyrkoråd som är med på noterna. Tidigare har vi haft dansbandsgudstjänst och techno-mässa. Under Fest i Heby kommer vi bland annat att anordna ett kyrklopp – gudstjänst med löpning direkt efter– Barnens dag och 50-talsafton.

"Fest i Heby" pågår 21-30 juni och innehåller hundratals evenemang. Djurgudstjänsten är 24 juni kl 18 utanför Vittinge församlingshem.