Enligt Kvälls-Posten/Expressen ska den meriterade och rutinerade målvaktstränaren Micce Andreasson anställas som konsult och bollplank till Skåneklubbens nye målvaktstränare Henning Sohlberg.

– Han (Andreasson) har skaffat sig bra erfarenhet och är även duktig på att jobba med äldre målvakter. Jag tror både Oscar (Alsenfelt) och "Torpet" (Cristopher Nihlstorp) kan behöva få en utmaning att jobba med, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Andreasson, som är målvaktstränare i Almtuna, blir överraskad när UNT ringer upp.

– Det är ingenting som är klart. Jag har inte tackat ja och har inte skrivit på någonting. Jag har inte sagt att jag ska vara mentor till honom (Sohlberg), det får vi se.

Klart är att Malmös målvakter samt Sohlberg kommer att komma till Ritorps ishall i Solna och Andreassons målvaktscamp Goalie Mania i nästa vecka. Därefter kom ett beslut att tas. Om "Micce" väljer att fungera som ett bollplank ska det hur som helst inte påverka jobbet i Almtuna säger han.

– Ingenting. Det som kommer att ske är att jag kommer att se på matcher, och det gör jag ändå, och sedan ha telefonkontakt.