Gruppen samlas och lyssnar engagerat på tränaren som berättar om den kommande övningen.

Dagen började klockan nio och fortsätter till eftermiddagen.

– Det är jättekul att vara med och träffa andra golfare i distriktet. Träffarna har gett mig mycket och de har ett väldigt bra upplägg, säger Alice Sylvén.

Artikelbild

| "Det ska bli kul att träffa Annika Sörenstam som är en stor förebild och tävla i en internationell tävling"

Efter en inledande föreläsning om mental styrka har gruppen på 20 personer i olika åldrar begett sig utåt för dagens första golfpass.

De träffas en gång i månaden för att träna och lära sig tillsammans. Varje träff har olika teman men upplägget är ungefär detsamma för varje gång.

– Jag har varit lite krasslig på sistone och tagit det lite lugnt. Därför är det kul att vara igång med träning igen och jag ser fram emot sommaren, säger Alice Sylvén.

Efter lunch väntar det andra golfpasset innan dagen avslutas med fysträning.

Artikelbild

| Föruom Annika Invitational Europe väntar flera andra tävlingar för Alice under en hektisk sommar, bland annat gör hon debut i lag-SM där Upsala GK spelar i elitserien

Alice har varit en del av Upplandsträffen i över tre år och det är klubbarnas tränare som väljer ut de spelare som de anser vara bäst lämpade och kommit längst i utvecklingen.

– Vi brukar ha olika övningar där man får gå upp ett steg om man klarar första nivån. Om man misslyckas får man börja om och det kan vara riktigt frustrerande. Jag är en väldigt glad person men på golfbanan har jag temperament, jag visar det inte utåt så ofta men känslorna finns där, säger Alice Sylvén.

Artikelbild

| Alice går andra året på Celsiusskolans golfprogram och fortsätter gärna satsningen på college i USA.

Snart väntar dock en annan utmaning för Alice som ska tävla i Annika Invitational Europe som arrangeras på Kungliga Drottningholms golfklubb 19-21 juni.

Det är åttonde gången som tävlingen anordnas och som dess namn avslöjar är det gamle storspelaren Annika Sörenstam som bjuder in 78 av Europas mest lovande tonåringar på tjejsidan för att ge dem en språngbräda i karriären.

– Jag fick ett mejl om att jag blivit inbjuden och det ska bli jätteroligt och spännande. Jag har pratat med några kompisar som varit med tidigare och de sa att det är väldigt bra upplevelse. Det ska bli kul att träffa Annika som är en stor förebild och tävla i en internationell tävling, säger Alice Sylvén.

Alice är en av 27 uttagna svenskor och under veckan ställs hon och de andra mot tufft internationellt motstånd som de troligen kommer att möta framöver på college och på olika tourer.

Förutom golf väntar även andra övningar och uppgifter för de uttagna som även bor ihop på ett hotell.

– Tidigare har de fått laga mat ihop i olika grupper och det ska bli roligt att träffa spelare från hela Europa. Jag är lite nervös eftersom det blir första gången för mig men mest ska det bara bli roligt, säger Alice Sylvén.

Föruom Annika Invitational Europe väntar flera andra tävlingar för Alice under en hektisk sommar, bland annat gör hon debut i lag-SM där Upsala GK spelar i elitserien som är högsta divisionen.

Hon går andra året på Celsiusskolans golfprogram där hon kombinerar träning med studier.

– Jag spelade basket i nio år innan jag började på gymnasiet och valde att fokusera på golfen. Det var svårt att välja, speciellt eftersom jag spelat ihop med mina lagkamrater i basket väldigt länge, men jag kände att jag har mer potential i golfen och jag hade inte tid att hålla på med två sporter för att få ihop det med skola och vänner, säger Alice Sylvén.

Efter det avslutande gymnasieåret hoppas Alice fortsätta studera och spel golf på college i USA. Hon har börjat kolla upp universitet, skrivit ansökningar och väntar på svar från några skolor.

En av hennes bästa vänner ska till hösten börja studera i Florida och Alice får som hon vill följer hon gärna efter.

– Det låter underbart med värme året om, bra förutsättningar för att spela golf och göra det jag älskar. Men tiden på gymnasiet har gått otroligt fort och helst vill jag inte att den ska ta slut eftersom jag trivs så bra. Det är kul att spela och träna ihop med mina vänner i klassen, säger Alice Sylvén.

Hon började spela golf när hon var runt nio år gammal och skyller det på sin farmor och farfar som tog med henne till en bana för första gången när de var på landstället i Öregrund.

Sedan tränade hon ibland och gick på läger innan spelandet blev mer seriöst 2014 då Alice började i Upsala GK.

– Jag vill spela på någon tour i USA och kunna leva på golfen. Det är långt kvar dit och jag försöker ta så små steg som möjligt och fokuserar på nästa tävling. Men LPGA är såklart den stora drömmen och jag ska jobba för att komma dit.